Председателят на Камерата на представителите на САЩ Нанси Пелоси ще пристигне

...
Председателят на Камерата на представителите на САЩ Нанси Пелоси ще пристигне
Коментари Харесай

Пелоси пристига в Тайван

Председателят на Камерата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси ще дойде в Тайван през днешния ден към 17 ч., оповестиха локалните медии. В делегацията са включени и 5 конгресмена. Пелоси към този момент е в Малайзия, откъдето се чака да отпътува за Тайван.

Според тайванските медии Пелоси ще напусне острова на 3 август в средата на деня. Японски източници на WSJ обаче се съмняват, че Пелоси ще остане да пренощува по време на визитата си в Тайван, само че тя „ сигурно ще пристигна “

Посещението на Пелоси увеличи внезапно напрежението сред Съединени американски щати и Китай. 

Във вторник вечерта пратеникът на Китай в Организация на обединените нации сподели, че визитата й ще подкопае връзките сред Пекин и Вашингтон и Съединените щати би трябвало да схванат, че тази аудиенция ще има последствия.

Министерството на защитата на самоуправляващия се Тайван заяви, че е повишило нивото на бойна подготвеност на своите сили от тази заран, заяви Ройтерс, като цитира централната новинарска организация на острова.

Председателката на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси има правото да посети Тайван, Вашингтон няма да разреши да бъде сплашен, съобщи Белият дом, представен от Ройтерс. Според американското президентство през идните дни се чака ескалация на реакцията на Пекин.

Китай може да предприеме изстрелване на ракети наоколо до Тайван, огромни военновъздушни или военноморски действия, или да предяви нови " погрешни правни изказвания ", като изказването на китайските управляващи, че Тавйанският пролив не е интернационален морски път, съобщи Джон Кърби, представител на Белия дом по националната сигурност. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР